יום שישי, 27 בינואר 2012

אוסובוקו על פולנטה


פורסם ב-27 בינואר 2012, 11:35 במדור איטלקי
 

חמותי ז"ל הכינה את המנה הזו עם בשר הודו,אצל המשפחה באיטליה אכלנו
עם בשר בקר, החלטתי לנסות עם אוסובוקו,לא נשאר הרבה מהתבשיל לצילום.


מצרכים
8 פרוסות אוסובוקו טלה
2 גזרים
ענף סלרי
4 בצל ירוק
500 ג"ר רוטב עגבניות מרוסקות ומסוננות   תוצרת איטליה
1/2 כוס קמח+פלפל+מלח
תבלינים לרוטב אגוז מוסקט,תימין,כפית סוכר,פלח לימון סחוט ולהוסיף גם את הקליפה
3 כפות שמן
אופן ההכנה
לקמח את פרוסות האוסובוקו
 לטגן בסיר גדול עם 3 כפות שמן מושחמים בשני הצדדים
בקבוצות של 2 או 3 , להניח את הפרוסות בסיר לחץ
בסיר שטיגנו להכין את הרוטב
לקצוץ במעבד מזון את הגזר הבצל הירוק והסלרי
לטגן בסיר שטיגנו את הבשר
להוסיף את רסק העגבניות ועוד 1000 ג"ר מים
להוסיף תבלינים לתת רתיחה ,לצקת את הרוטב
על הבשר בסיר לחץ
מרגע שהשסתום עולה 30 דקות והפלא מוכן.
מגישים את הבשר על הפולנטה.

הכנת פולנטה

2 כוסות קמח תירס

6 כוסות מים

חצי כוס פרמיז'נו

40 ג"ר חמאה

מלח פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

להרתיח את המים עם מלח ופלפל להוסיף בזילוף את קמח התירס

ולערבב כל הזמן ברגע שמתחיל להדבק לתחתית

להוסיף את החמאה והפרמיגינו להמשיך לערבב עוד דקה.

אפשר מיד להגיש חם כמו פירה,

או אפשר להכין מראש

לשמן תבנית לתנור לצקת את הדיסה, לישר

חצי שעה לפני הארוחה להכניס לתנור 200 מעלות

לחתוך לרבועים או כל צורה אחרת ולהגיש בתוספת רוטב.

הפולנטה טעימה רק כשהיא חמה.








תגיות בבלוגיה: אוסבוקו עגל, רסק עגבניות איטלקי, עלי סלרי, פולנטה, שעועית עם שומר, קמח תירס, הבלוג של רחל, רחל מזרחי, rachel mizrahe

אין תגובות: