יום שני, 16 בינואר 2012

עוגת שוקולד ליהונתן בן השנתיים

 

 
פורסם ב-23 בדצמבר 2011, 13:36 במדור פרווה

עוגת שוקולד למתחילים טובה רק למחרת האפייה


על הגז בסיר
200 ג"ר שוקולד מריר
3 כפות קקאו
1 כוס מים רותחים
כף נס קפה
קצת תמצית וניל
2 פקקים של ברנדי דובדבנים
3/4 כוס שמן קנולה
1/2 כוס סוכר חום
לערבב על האש עד שהכל נמס, לקרר, להוציא כוס מהרוטב לשים בצד
להוסיף לסיר המקורר 6 חלמונים, לערבב
מחכים בצד- כוס רוטב שוקולד וכוס מיץ תפוזים
בקערת ההקצפה
להקציף 6 חלבונים עם חצי כוס סוכר חום
להוסיף 1 3/4 כוסות קמח שיפון+1 אבקת אפייה,(אפשר עם קמח תופח)
להוסיף בהדרגה את הרוטב לקערת ההקצפה
לאחד את כל החומרים.
לצפות תבנית בגודל 23-28 (לא נייר נייר אפייה) לפתוח שקית קוקי להרטיב מעט את התבנית
בתחתית ובצדדים כדי שהקוקי יצמד לתבנית והקצוות יהיו מחוץ לתבנית
לאפות בחום של 180 מעלות 20 דקות
לבדוק עם שיפוד עץ ,שיהיה נקי (לא לאפות יתר על המידה)
כשהעוגה אפויה לחורר את העוגה עם שיפוד עץ.
לאחד את כוס רוטב השוקולד עם כוס מיץ מנדרינות טרי אפשר גם מתפוז
לצקת על העוגה, לא להבהל מהנוזלים המציפים את העוגה
יש צורך להשכיב את העוגה מכוסה ללילה במקרר כדי שהעוגה
תספוג את כל הנוזלים.
אפשר לקשט בשמנת מתוקה או סוכריות מכל מיני צבעים
חסכתי בקלוריות ויתרתי על הקישוט

העוגה לא מתוקה מידי קלה מאוד לאכילה.חחחחחחחחחחחחח



.העוגה כמעט נגמרה ומגיעים אורחים אפשר לחתוך אותה גם כך


בנוסף אולי תאהב/י את:

אין תגובות: