ראיתי את המתכון הבא. במסעדה שצמודה למוזאון ישראל בירושלים
שם מילאו עגבניות משה דיין , חצילים קטנים,וקישואים קטנים בלי רוטב.
החלטתי לנסות עם רוטב,ויצא טעים מאוד.
מצרכים
1 כוס עדשים קטנות שחורות
1 כוס בורגול
1 בצל בינוני
4 חצילים בינונים, בפעם הראשונה הכנתי עם חצילים קטנים
1 רסק עגבניות קטן
2 כפות שמן זית למרוח על החצילים
1 כף שמן כנולה לטיגון הבצל
מלח פלפל,כמון.
אופן ההכנה
1.לטגן את הבצל בשמן .
2. להוסיף את הבורגול ומים עד לכיסוי הבורגול ועוד ס"מ.
3. לבשל עד לאידוי כל המים.
4. בינתיים לבשל את העדשים השחורות במים וכמון בערך חצי שעה. .
5.לסנן לערבב את העדשים עם הבורגול .
6. לחצות את החצילים למרוח בשמן זית, הצד החתוך כלפי מטה.
7. לאפות בתנור ב200 מעלות בערך 20 דקות.
8. בעזרת כף לפתוח את החציל ולמלא במג'דרה.
9. להכין רוטב עגבניות עם רסק העגבניות וכוס מים,פלפל ומלח.
10. לצקת את הרוטב על החצילים ולאפות חצי שעה ב180 מעלות.
סימון תזונתי מלא למתכון
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה