יום שני, 16 בינואר 2012

לביבות תפוחי אדמה למתחילים









הפוסט נכתב לבקשת עומר ונורית
אפשר להתחיל ב1/3 מהכמויות
מצרכים
ק"ג וחצי תפוחי אדמה אדומים
2 בצלים סגולים אפשר גם רגילים
חצי כוס קמח תופח או רגיל
3 ביצים גדולות
חופן פטרוזיליה קצוצה או כפית פטרוזיליה יבשה
3 כרישה מבושלת (לא חיבים )לבשל את הכרישות במים לסחוט אותן היטב
4 כפות שמן
תבלינים מלח פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
1 לקלף ולהשרות את תפוחי האדמה במים לפחות שעה
2 ליבש את תפוחי האדמה במגבת
3 להדליק את התנור במצב טורבו 200 מעלות
4 לקצוץ במעבד מזון את הפטרוזיליה הכרישה והבצל בסכין פלדה בפוסלים
לסחוט בידיים להעביר לקערה גדולה
5 לגרד במעבד מזון את תפוחי האדמה בפומפייה גסה
לסחוט ולהעביר לקערה
6 להוסיף לקערה את הביצים הקמח והתבלינים לערבב בכף
7 לשמן בשתי כפות שמן נייר אפייה שתי תבניות
8 לסדר את הלביבות בשתי תבניות
9 לאפות 20 דקות ולהפוך את הלביבות לעוד 20 דקות
10 לקרר ולאכול לאט לאט


אין תגובות: