יום רביעי, 18 בפברואר 2009

קיופולו

אימי מכינה כל יום שישי קיופולו סלט שכל הנכדים אוהבים לקח לי 37 שנה כדי לגלות את כל הסודות. החומרים הדרושים 3 חצילים בינונים 5 פלפלים אדומים בצל 1 גדול 5 עגבניות רצוי מאורכות הוראות הכנה חצילים-לבחור חצילים קלים, רצוי "בלאדי ",לקלות את החצילים בגריל לדקור כמה דקירות עם מזלג , (יש גריל עגול שקונים בשוק} לקלף מיד את החצילים לשיםבמסננת. לקצוץ אותם עם סכין עץ להוסיף מעט סוכר מלח ולימון והרבה שמן.{אני מוסיפה שמן רק בסוף} חצילים מוצלחים הם חצילים לבנים פילפלים לשרוף את הפילפלים להכניס בתוך שקית נילון עד שיתקרר, לקלף לחתוך לרבועים קטנים, אפשר לעשות זאת בתנור לחצות את הפילפלים ולקלות בגריל {אם אין סיר} עגבניות- להשרות במים חמים לקלף את הקליפה. לחצות את העגבניות ולהוציא את הגרעינים, לחתוך לקוביות קטנות בצל- לקצוץ את הבצל לחתוך לקוביות , לסחוט את הבצל לערבב את כל הירקות להוסיף שמן זית ומלח ולאכול בתאבון

אין תגובות: