יום ראשון, 15 בפברואר 2009

ממרח לימונים

מצרכים
לימונים עם קליפה עבה
פפריקה אדומה חריפה - לפי הטעם אפשר רגילה
מלח גס

אופן ההכנה
חותכים את הלימון לחצי באורך, ואז לפרוסות בעובי חצי ס"מ
בקערה גדולה מערבבים את הלימונים עם כף מלח גס ופפריקה לפי הטעם,
מכניסים את הלימונים לצנצנת משתדלים לדחוס ככל האפשר,
מכסים את הצנצנת ומניחים ליומיים,
הלימונים יפרשו מיץ, והצנצנת תתמלא עד החצי,
לאחר יומיים מוסיפים מיץ לימון סחוט עד לכיסוי הלימונים,
ומעל מוסיפים כחצי ס"מ שמן מחכים לשבוע ימיים.
הלימונים מוכנים כאשר הם הופכים לרכים - אך לא רכים מדי.


מכניסים את כל הלימונים הנקיים מגרעינים לקערת מעבד המזון, להב פלדה מפעילים ומרסקים למחית חלקה

בינתיים מכינים צנצנות מעוקרות ( שטופות במים רותחים ומיובשות לחלוטין )
ומעל מוסיפים כחצי ס"מ שמן

הממרח יכול להחזיק מעמד במקרר אפילו שנה,

אם מקפידים תמיד להכניס לצנצנת רק כפית נקייה

מתאים. לכל מאכל שצורך תוספת חומציות פיקנטית

סנדוויצ`ים מרוחים בממרח הלימונילטחינה,ממרח חומוס,

עוף בממרח לימוני בתנור

אין תגובות: