יום שבת, 28 בפברואר 2009

תמצית וניל

תמצית וניל אמיתית

החומרים:

8-10 מקלות וניל שמנמנים וענוגים

1 בקבוק וודקה איכותית (פינלנדיה או אבסולוט יספיקו)

זה הכל!

אופן ההכנה:

חורצים את מקלות הוניל לאורכם, פותחים אותם ומכניסים לבקבוק הוודקה.

מניחים בארון קריר וחשוך. ממתינים מספר חודשים. ונהנים מכל רגע.

ככל שהבקבוק יושב לזמן ארוך יותר התמצית משתבחת.

יש כאלה שמשתמשים בפחות מקלות וניל, יש כאלה שמוסיפים לתמצית מים, או סוכר.

אני אוהבת את תמצית הוניל שלי איכותית וחזקה, לא מהולה במים ולא ממותקת בסוכר,

ולכן מוצאת את המינון הזה מושלם לקבלת תמצית וניל טובה ואיכותית.

ולכל החוששים מהוודקה – אין סיבה לחשש.

וודקה היא האלכוהול האופטימלי לצורך הזה, מאחר והטעם הטבעי שלה לא מאפיל על הוניל,

בניגוד למשקאות כמו רום או ברנדי שיעניקו לתמצית טעם מרוכז משל עצמם.

התמצית שתיווצר תהיה בעלת ארומה כללית של אלכוהול נקי, שלא תורגש במאכל, ולא תעניק לעוגות שלכם טעם של וודקה.


אין תגובות: