יום ראשון, 15 בפברואר 2009

ניוקי במילוי בשר איטלקי

יוקי במילוי בשר איטלקי

למדתי מחמותי ז"ל שהייתה איטלקייה

מצרכים לניוקי

1 1/2ק"ג תפוחי אדמה אדומים בגודל בינוני

1כוס קמח

2חלמונים

2כפות שמן זית

פלפל שחור גרוס

2כפיות מלח

1כפית אורגנו

חצי כפית אגוז מוסקט


אופן ההכנה

לבשל בסיר לחץ את תפוחי האדמה בתוספת כוס מים

מרגע שהשסתום עולה 5 דקות, לפתוח מיד את סיר הלחץ

כדי שתפוחי האדמה לא ימשיכו בבישול,

לקלף ולחכות עד שיתקררו לגמרי,

להכניס את כל החומרים למעבד מזון ולעבוד רק עם כפתור הפולסים.

הכנת המילוי

1ק"ג בשר שריר מבושל

3בצלים קצוצים גס מטוגנים

פלפל שחור גרוס

מלח

להכניס למעבד מזון ולא לרסק עד הסוף

אופן הרכבת הניוקי

להרטיב ידיים במים לקחת כדור בגודל טניס

לפתוח אותו על היד להכניס כדור קטן של מילוי

דומה מאוד להכנת קובות

להניח את המוכנים על מגש לח

להרתיח מים בסיר רחב על גז גבוה

להכניס 4 ניוקי הם שוקעים לקרקעית

מרגע שעולים להוציא ולהמשיך ביתר

יוצאים בערך 14 ניוקי

הכנת רוטב עגבניות

אני מכינה רוטב בכמות גדולה מקפיאה

הכמות פה היא של

3ק"ג עגבניות בשלות

חוצה אותם מכניסה אותם לסיר

כשהצד החתוך כלפי מעטה

על אש גבוהה עד שרואים שהקליפה מתקלפת

עם2 מזלגות מוציאה בקלות את הקליפה

מרסקתב בלנדר יד בתוך הסיר

ממשיכה בבישול עד שמסמיך

מוסיפה שמן זית

קופסת רסק עגבניות קטנה

2 כוסות מים או רוטב בשר

כפית סוכר

כפית כמון

רבע כפית אגוז מוסקט

מלח, כפית אורגנו

ממשיכה לבשל עד שהרוטב מבעבע.

מגישים את הניוקי ברוטב עגבניות

אם נשאר למחרת מחממים ברוטב

הרבה עבודה אך טעים



אין תגובות: