יוקי במילוי בשר איטלקי
למדתי מחמותי ז"ל שהייתה איטלקייה
מצרכים לניוקי
1 1/2ק"ג תפוחי אדמה אדומים בגודל בינוני
1כוס קמח
2חלמונים
2כפות שמן זית
פלפל שחור גרוס
2כפיות מלח
1כפית אורגנו
חצי כפית אגוז מוסקט
אופן ההכנה
לבשל בסיר לחץ את תפוחי האדמה בתוספת כוס מים
מרגע שהשסתום עולה 5 דקות, לפתוח מיד את סיר הלחץ
כדי שתפוחי האדמה לא ימשיכו בבישול,
לקלף ולחכות עד שיתקררו לגמרי,
להכניס את כל החומרים למעבד מזון ולעבוד רק עם כפתור הפולסים.
הכנת המילוי
1ק"ג בשר שריר מבושל
3בצלים קצוצים גס מטוגנים
פלפל שחור גרוס
מלח
להכניס למעבד מזון ולא לרסק עד הסוף
אופן הרכבת הניוקי
להרטיב ידיים במים לקחת כדור בגודל טניס
לפתוח אותו על היד להכניס כדור קטן של מילוי
דומה מאוד להכנת קובות
להניח את המוכנים על מגש לח
להרתיח מים בסיר רחב על גז גבוה
להכניס 4 ניוקי הם שוקעים לקרקעית
מרגע שעולים להוציא ולהמשיך ביתר
יוצאים בערך 14 ניוקי
הכנת רוטב עגבניות
אני מכינה רוטב בכמות גדולה מקפיאה
הכמות פה היא של
3ק"ג עגבניות בשלות
חוצה אותם מכניסה אותם לסיר
כשהצד החתוך כלפי מעטה
על אש גבוהה עד שרואים שהקליפה מתקלפת
עם2 מזלגות מוציאה בקלות את הקליפה
מרסקתב בלנדר יד בתוך הסיר
ממשיכה בבישול עד שמסמיך
מוסיפה שמן זית
קופסת רסק עגבניות קטנה
2 כוסות מים או רוטב בשר
כפית סוכר
כפית כמון
רבע כפית אגוז מוסקט
מלח, כפית אורגנו
ממשיכה לבשל עד שהרוטב מבעבע.
מגישים את הניוקי ברוטב עגבניות
אם נשאר למחרת מחממים ברוטב
הרבה עבודה אך טעים
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה