
הורידו לי את הגבס
איזו הקלה, לא ידעתי שיד שמאל כל כך חשובה,
הדרך עוד ארוכה פיזיוטרפיה וריפוי בעיסוק
תודה לכל החברים שדרשו בשלומי,
לבנים והכלות שבישלו
ולצמוד שהחליף במסירות את ידי השמאלית.
קופסא קטנה של ממולאים מוקפאים
מצרכים
1 כרוב בינוני
1/2ק"ג בשר טחון
1 פרוסת לחם לבן מושרת במים
1/4 חבילה פטרוזיליה
בצל גדול
1/4 כוס שמן
2 כפות אורז גדושות
כפית אריסה חריפה
1 רסק עגבניות קטן
אופן ההכנה
חותכים החוצה את הליבה של הכרוב,
ושמים אותו בסיר שמכיל אותו בשלמותו.
מכסים במים, מבשלים עד שהעלים מתרככים.
מורידים מהאש, שולפים את הכרוב מהסיר
ומניחים אותו בכלי אחר כדי שיצטנן.
המילוי
לטגן בצל בשמן להוסיף 2 כפות אורז
להוריד מהאש להוסיף את הבשר
פרוסת לחם פטרוזיליה מלח פלפל
לשים כף מהמילוי בכל קצה של עלה,
לגלגל פעם אחת ולסגור משני
צידי העלה ולהמשיך ולגלגל.
מניחים בסיר בצורה צפופה ,
הכנת הרוטב
בכוס מים לערבב רסק עגבניות , כפית אריסה
חצי לימון,כפית סוכר,
להוסיף עוד מים עד לכיסוי הממולאים.
להניח צלחת קטנה מקוטר הסיר שתלחץ
את הממולאים כלפי מטה
לבשל כ-40 דקות על להבה קטנה בסיר מכוסה
עד שהרוטב מצטמצם.

אפשר להקפיא עם הרוטב.

אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה