יום רביעי, 29 ביולי 2009

לזניה איטלקית












של פיורלה קרובת משפחה מאיטליה

מצרכים

חצי חבילה עלי לזניה

1/2 ק"ג בשר טחון

1 בצל גדול קצוץ

לרוטב בשמל

2 כוסות מים

1/2 כוס חלב

100 ג"ר חמאה

אגוז מוסקט,מלח

1/2 כוס קמח

לחמם מעט את החלב להוסיף את החמאה,

כשנמסה להוסיף את הקמח , מלח ואגוז מוסקט.
להמשיך לערבב על אש נמוכה.

לרוטב עגבניות

500 גרםעגבניות אדומות שלמות
1 כף גדושה רסק עגבניות

1/2 כפית טימין

1/2 כפית אורגנו

1 גרעין שום

1 כפית מלח

1/2 כפית צ`ילי גרוס

1 כף שמן זית

לטחון את כל המרכיבים בבלנדר.

כוס פרמזנו או גבינה צהובה

1/2 כוס מרק עוף או כפית מרק עוף

אופן הכנה

לטגן בצל להוסיף את הבשר

עד אידוי הנוזלים

להכין את רוטב העגבניות

להוסיף את הבשר לבלנדר לכמה פולסים

להכין את רוטב הבשמל

ההרכבה

לצקת בתחתית התבנית 1/2 כוס מרק עוף

לסדר שורה ראשונה

להוסיף חצי מהבשר עם רוטב העגבניות

שורה שנייה להוסיף את יתר הבשר

לסדר שורה שלישית עלי לזניה

לצקת מעל את רוטב הבשמל

לכסות את התבנית בנייר אלומיניום

לאפות ב 200 מעלות לחצי שעה

להוציא את התבנית לזרות את הפרמזנו

להכניס לתנור לעוד 10 דקות

לקרר לחתוך ולזלול את המעדן

למחרת הלזניה נחתכת יותר יפה




אין תגובות: