
מתכון הדגל של אימי שמבקשים ממנה להביא לימי הולדת ואזכרות
היתרון שאפשר לאפות אותו בבוקר ולאכול אותו במשך כל היום בלי לחמם
למחרת אימי אומרת שחיבים לחמם אך עוד לא קרה שנשאר.
מצרכים לבצק
1 קמח אוסם או 350 גר קמח+2 כוסות קמח רגיל או 240 גר קמח
בקיצור 590 גר קמח 1 שקית אבקת אפייה
1 שמנת אני הכנתי עם 3/4 כוס יוגורט
50 ג"ר שמרים מומסים בחצי כוס חלב או כף שמרים יבשים
אני הכנתי עם 2 כפות שמרים יבשים והוספתי לבצק 1/2 כוס חלב
200 גר' חמאה רכה לחלק ל3 למריחה
למלית
1 קוטג'
100 גר' גבינת גלעד
100 גר' גבינה בולגרית
1 ביצה
להכניס את כל חומרי המלית למגימיקס ולחלק ל3
אופן ההכנת הבצק
להכניס לקערה את הקמח השמרים והיוגורט והחלב
לאחד את כל החומרים לתת לבצק לנוח 15 דקות
לחלק את הבצק ל3
למרוח כל חלק ב1/3חמאה
לקפל את הבצק
עטוף את הבצק בנילון ולהכניס ללילה למקרר
למחרת להוציא את הבצק לנוח 15 דקות
למרוח שליש מהמלית לגלגל, ולפרוס בסכין חדה לפרוסות
לסדר את הפרוסות ברווח, יוצאות 3 תבניות
לאפות בתנור מחומם ב200 מעלות בערך 20 דקות (לא בטורבו)
אני ספרתי 70 חתיכות את היתר טעמתי .
1 שמנת אני הכנתי עם 3/4 כוס יוגורט
50 ג"ר שמרים מומסים בחצי כוס חלב או כף שמרים יבשים
אני הכנתי עם 2 כפות שמרים יבשים והוספתי לבצק 1/2 כוס חלב
200 גר' חמאה רכה לחלק ל3 למריחה
למלית
1 קוטג'
100 גר' גבינת גלעד
100 גר' גבינה בולגרית
1 ביצה
להכניס את כל חומרי המלית למגימיקס ולחלק ל3
אופן ההכנת הבצק
להכניס לקערה את הקמח השמרים והיוגורט והחלב
לאחד את כל החומרים לתת לבצק לנוח 15 דקות
לחלק את הבצק ל3
למרוח כל חלק ב1/3חמאה
לקפל את הבצק

עטוף את הבצק בנילון ולהכניס ללילה למקרר
למחרת להוציא את הבצק לנוח 15 דקות
למרוח שליש מהמלית לגלגל, ולפרוס בסכין חדה לפרוסות
לסדר את הפרוסות ברווח, יוצאות 3 תבניות
לאפות בתנור מחומם ב200 מעלות בערך 20 דקות (לא בטורבו)
אני ספרתי 70 חתיכות את היתר טעמתי .
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה