יום שישי, 17 בספטמבר 2010

פסטה עם חלקי פְּנים



פסטה עם חלקי פְּנים  








מתכונים יהודיים–רומיים

פסטה עם חלקי פְּנים

חיים כהן ואלי לנדאו בישלו ברומא, הכנתי עם מעט שינויים לפי המצרכים שהיו לי בבית.
המרכיבים ל–8 סועדים:
 1/2 ק"ג של קורקבני עוף
 1/2 כוס שמן זית
 3 שיני שום קלופות
 1 פלפל אדום קצוץ
 1 בצל קצוץ
 5–6 מחטי רוזמרין
 300 ג"ר  לבבות עוף
 300 ג"רבשר עגל טחון
חופן עלי בזיליקום קצוץ
 1/2 כוס יין אדום
 500 גרם עגבניות שרי חצויות ‏
 300 ג"ר כבדי עוף
 500 גרם פסטה
 מלח ופלפל
1 רסק עגבניות קטן
ההכנה:
קוצצים גס את הקורקבנים. מכניסים לסיר קטן, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מבשלים 3 דקות ומסננים. שוטפים את הסיר ומחזירים לתוכו את הקורקבנים. ממליחים קלות, מוסיפים שוב מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים לאט־לאט עד להתרככות הקורקבנים.
בסיר לחץ 30 דקות מרגע שהשסתום עולה
בסיר בינוני רחב מחממים חצי כוס שמן זית ומטגנים בו עד להזהבה את השום והפלפל. מוציאים את השום והפלפל ובמקומם מוסיפים את הבצל והרוזמרין. מטגנים דקה־שתיים ומוסיפים את הקורקבנים המבושלים. מוסיפים את לבבות העוף, מטגנים דקה־שתיים ומערבבים. מוסיפים את הבשר הטחון, בזיליקום, מטגנים דקה ומוסיפים את היין. מבשלים עד להתאדות ומוסיפים את העגבניות. מביאים לרתיחה, מוסיפים רסק עגבניות  מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שמסמיך. ממליחים ומפלפלים, מערבבים ומוסיפים את כבדי העוף. מבשלים אותם מעט כדי שישארו עסיסיים.

מבשלים את ההפסטה  אל דנטה לפי הוראות היצרן. מסננים ומוסיפים את האטריות לסיר עם הרוטב. מערבבים ומגישים.

אין תגובות: