יום שישי, 17 בספטמבר 2010

סלט פסטה קרה


סלט פסטה קרה  



פורסם ב-23 ביוני 2010, 17:14
במדור איטלקי


מצרכים

1 חבילת פסטה

500 גרם עגבניות או עגבניות שרי

1/2 כוס שמן זית

כפית סוכר חום

2 כפיות פרורי לחם

כפית אורגנו יבש

חופן בזיליקום טרי

צנצנת קטנה אנשובי משובח

חצי כוס פרמיזנו מגורד או גבינה צהובה

אופן ההכנה

1 מבשלים את הפסטה לפי הוראות הבישול

2 פורסים את העגבניות או חוצים את עגבניות השרי

מעבירים אותן לתבנית אפייה זורים עליהם

מלח פלפל סוכר אורגנו ופרורי לחם וחצי כוס שמן

מכניסים לתנור שחומם מראשל200 מעלות ל25 דקות

עד שהעגבניות שחומות, מצננים את העגבניות

3 לקצוץ את הבזיליקום והאנשובי  למשחה חלקה במגימיקס

לאחד את שלושת המרכיבים

להוסיף את הפרמיזנו או גבינה צהובה מגורדת

טעים מאוד קר מתאים לארוחה קרה או לפיקניק

אצל הקרובים באיטליה אכלתי בשתי גרסאות

במקום אנשובי מוסיפים נקניקיות חתוכות

ובמקום פסטה אורז מבושל כמו פסטה.

אין תגובות: