יום שישי, 25 בדצמבר 2009

עוגת אגוזים של דודה רבקה











תחתית
4 ביצים
3 כפות קקאו
5 כפות סוכר
2 כפות קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
קרם אמצעי
200 ג`ר אגוזים
5 כפות סוכר
3 כפות מים
1 שמנת מתוקה צמחית
קרם עליון
50 ג`ר שוקולד מריר
3 כפות מים
20 ג`ר חמאה

אופן ההכנה
להקציף את החלבונים עם 5 כפות סוכר
להוסיף את החלמונים, קקאו,קמח ואבקת אפייה
לשמן תבנית 26 ,לאפות בחום בינוני 15 דקות
העוגה עולה, וכשמתקררת נופלת ,זה בסדר.

לשים במחבת את האגוזים הסוכר והמים
לבחוש כל הזמן עד שהאגוזים מתקרמלים הופכים לחומים

להקציף את השמנת
להוסיף את האגוזים (אם האגוזים נדבקים לפורר אותם)

לצפות את העוגה.

לשים במחבת שוקולד ומים ברגע שהשוקולד נמס להוריד מהאש ולהוסיף את החמאה

לצקת על העוגה ולסובב אותה כדי שהציפוי יכסה את כל העוגה.

הרבה דיבורים ,אך עוגה קלה להכנה ,טעימה מאוד.
מכינה אותה לימיי הולדת.
והיום לרגל הולדת הנכד החדש שלי.



אין תגובות: