יום חמישי, 3 בפברואר 2011

עוגת שוקולד עם קמח שיפון פרווה












עוגה טעימה במיוחד שקיבלתי מביתי יהודית.
ליום הולדת של הנכדה הבכורה שלי.

על הגז בסיר
200 ג"ר שוקולד מריר
8 כפות קקאו
1 כוס מים רותחים
כף נס קפה
קצת תמצית וניל
קצת יין תירוש
1 כוס שמן
לערבב עד שהכל נמס, לקרר, להוציא כוס מהרוטב
להוסיף לסיר המקורר 6 חלמונים, לערבב
בקערת ההקצפה
להקציף 6 חלבונים עם כוס אחת סוכר חום
להוסיף 11/2 כוס קמח שיפון+1 אבקת אפייה,(אפשר עם קמח תופח)

להוסיף את הרוטב לקערת ההקצפה
לאחד את כל החומרים.
לאפות בחום של 180 מעלות בתבנית בגודל 23-28

כשהעוגה אפויה לצקת את כוס הרוטב על העוגה.

ולחגוג

2 תגובות:

שרה אמר/ה...

אחלה עוגה! יצאה מאוד טעימה ורטובה, ניתן להוריד מעט מכמות השמן ועדיין יוצא מצויין!

rachel אמר/ה...

תודה,שמחה שאהבת