יום שלישי, 1 בנובמבר 2011

לחם עתיר פישתן




בחג נשארנו בלי לחם, היו לי מצרכים ללחם עתיר פישתן מהבלוג הנפלא של
עד עכשו נמנעתי להכין מתכונים מהאחר המדהים בגלל השקילה,לחם הפישתן קרץ לי לא יכולתי להתעלם ממנו, הוצאתי את המשקל
,נצמדתי למתכון לא שיניתי שום דבר .

לחם עתיר פישתן


340 גרם קמח לחם.
160 גרם קמח מלא.
300 גרם מים מינראליים.
10 גרם מלח-ים.
30 גרם דבש.
25 גרם חמאה.
24 גרם שמרים טריים (10 יבשים).

170 גרם זרעי פישתן.


מלבד הפישתן, שוקלים את כל החומרים ומניחים בקערת המיקסר, לשים במהירות איטית עד שנוצר בצק. עוצרים.
נותנים מנוחה לבצק הצעיר כ-10 דקות. לאחר הזמן, לשים את הבצק 7 דקות במהירות בינונית. 2 דקות לפני סוף
הלישה, מורידים למהירות איטית ומוסיפים את הפישתן בהדרגה.
מפסיקים ללוש כשהפישתן מוטמע היטב בבצק.

מעבירים לכלי משומן ומכסים. מתפיחים 90 דקות ומקפלים את הבצק פעם אחת לאחר 45 דקות.
בתום הזמן, מעצבים את הבצק בצורה חופשית או לתוך תבנית לחם ייעודית לאפייה. מתפיחים שוב כ-35 דקות.


מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ&#hiiiii 220 מעלות, נותנים אדים 2-3 דקות.

לאחר 10 דקות אפייה מורידים את הטמפ&#hiiiii ל-180 מעלות וממשיכים לאפות עוד 45-50 דקות,
איש איש ותנורו. מוציאים לרשת צינון לשעתיים לפחות.







אין תגובות: