יום רביעי, 23 בנובמבר 2011

שטרודל תפוחים מבצק עלים


     

     
    •  
    • עוגות
    • במדור 
    •  
    • פורסם ב-30 באוקטובר 2011, 13:13
    תפוחים חמוצים ובצק עלים תמיד יש לי בבית, ואם יש צורך בקינוח מהיר זה הפתרון,ברגע שהאורחים מודיעים שמגיעים מיד מכינה את המילוי, כי הוא חייב להיות קר,מוציאה את הבצק מהמקפיא למנה זו מספיקה חצי חבילה של בצק עלים, את היתר מחזירה למקפיא.
    שעה לפני שהאורחים מגיעים מכניסה לתנור, מעדן חם וגם קר בטמפרטורת החדר,למחרת לחמם רק בתנור.
    מצרכים
    7 תפוחים ירוקים חמוצים גרנד
    חצי כוס סוכר חום
    3/4 כוס אגוזים קצוצים גס
    2 כפיות קורנפלור
    3/4 כוס מים
    3/4 כפית קינמון טחון טרי
    חצי חבילה של בצק עלים זוגלובג
    1 ביצה עם מעט מים למריחה
    אופן ההכנה
    לקלף ולחתוך את התפוחים כמו לליפתן
    במחבת גדולה לבשל את התפוחים הסוכר הקינמון והאגוזים
    לערבב מידי פעם כמה דקות עד שהתפוחים מתחילים להיות מעט שקופים
    לערבב 2 כפיות קורנפלור עם 3/4 כוס מים להוסיף למחבת
    לערבב עד שמתחיל להדבק בתחתית.
    להניח על השיש לקרור מוחלט.
    אופן ההרכבה
    לרדד מעט את הבצק מניחים את המילוי לאורך הבצק בשורה. לגלגל את הבצק שיקיף את המילוי- גלגול אחד. לא לגלגל מעבר, הבצק מסביב אמור להיות דקיק ופריך.
    לחתוך בסכין מנות למרוח ביצה עם מעט מים.
    לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות , לאפות בערך 40 דקות.

    בנוסף אולי תאהב/י את:

    אין תגובות: