זה מתכון "הפסוליה" של איימי ז"ל.
איימי הכינה אותו כל יום חמישי כשהייתה מגיעה הכובסת,
קראנו לו מרק הכובסת, ברגע שהגיעה מכונת הכביסה ,איימי הפסיקה להכין אותו.
בעלי אוכל כל יום מרק גם בקיץ, פשוט לא מחממים אותו יותר מידי.
מרק פסוליה:
המתכון מתאים לבישול בסיר לחץ
750 גרם שעועית לבנה יבשה (חבילת שעועית)
1 פלפל אדום מגורד
1 בצל מגורד
1 גזר מגורד
1 עגבנייה מגורדת
2 עלי נענע (מוסיף המון)
1/4 כוס שמן
כף אבקת מרק
פלפל שחור, ופפריקה אדומה מתוקה.
1 פלפל אדום מגורד
1 בצל מגורד
1 גזר מגורד
1 עגבנייה מגורדת
2 עלי נענע (מוסיף המון)
1/4 כוס שמן
כף אבקת מרק
פלפל שחור, ופפריקה אדומה מתוקה.
אני מוסיפה גם כפית קימל טחון נגד נפיחות יתר .
אופן ההכנה
משרים את השעועית למשך הלילה לפני הבישול. ומסננים.
מרתיחים את השעועית לכמה דקות במים לצורך ניקויה. מסננים, מכסים שוב במים ומרתיחים. חוזרים על הפעולה עד שהמיים נקיים וללא קצף
מוסיפים לשעועית ירקות מגורדים נענע ותבלינים ומבשלים חצי שעה בסיר לחץ.
.לאחר פתיחת הסיר לחץ, טועמים ומשפרים תיבול.
מרתיחים את השעועית לכמה דקות במים לצורך ניקויה. מסננים, מכסים שוב במים ומרתיחים. חוזרים על הפעולה עד שהמיים נקיים וללא קצף
מוסיפים לשעועית ירקות מגורדים נענע ותבלינים ומבשלים חצי שעה בסיר לחץ.
.לאחר פתיחת הסיר לחץ, טועמים ומשפרים תיבול.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה