יום שלישי, 1 בנובמבר 2011

פסטה טרייה תוצרת בית


בילדותי היתה לנו שכנה דורה פרץ ז"ל שהיתה מכינה פסטה בבית,ביום ההכנה כל הבית היה עטוף מצעים ואם הגיעו באותו יום אורחים היתה מארחת אותם אצלנו בבית,וכמובן תמיד קיבלנו שקית עם איטריות שאימי היתה משתמשת בהם רק למרק,
כשבגרתי והתחתנתי נכנסתי למטבח האיטלקי של חמותי שרה שמיץ ז"ל, פעמים בשנה הכינה רביולי,כל כך אהבתי ולפני 40 שנה קניתי מכונה לפסטה, ניסיתי פעם אחת ללא הצלחה, עכשו אני מבינה שלא מתחילים עם ק"ג קמח, מאז המסטר שף והבלוג של מגי החלטתי שאני חייבת לנסות שוב,חיפשתי סרטונים ביוטוב שעזרו לי מאוד,



כמה כללי יסוד
פעמים ראשונות להכין רק מ200 ג"ר קמח
2 ביצים מספר 2
1/2 כפית מלח
1 כף שמן זית
כף אחת מים
ללוש הכל במגימיקס,לשים כעשר דקות,ברגע שהופך לגרגרים זה הזמן להוציא ולאחד
את הבצק ,אם מנסים להדביק את הבצק בקיר והבצק לא נדבק סימן שהבצק מוכן
לשים בשקית ניילון,ולהשכיב אותו לשעה במקרר
לחלק את הבצק ל 2חלקים לקמח ולהתחיל להעביר במכונה
עד מספר 5 , ואז להעביר לחותך הפסטה.
אם לא מבשלים אותו באותו יום אפשר להקפיא.

אין תגובות: