שיזל היתה שכנה יקרה גרנו דלת מול דלת, גידלנו יחד את הילדים
כל יום שישי הכינה חרימה , התלהבתי קיבלתי את המתכון
הכנתי עם פרוסות של לוקוס, ברגע שהוספתי את הכוסברה
לא יכולתי לסבול את הריח ו הטעם ומיד התבשיל הלך לכלב שלנו,
הכלב שלנו היה רגיל לאכול חרימה כל יום ראשון,
שיזל היתה נותנת לכלב שלנו כל מה שנשאר משבת.
מאז עברו 30 שנה התבגרתי והבנתי שאפשר תמיד להחליף
כוסברה בפטרוזיליה, בזמן האחרון קראתי פה בבלוגיה
על כל אחד והחרימה שלה, החלטתי לנסות שוב את המתכון
וראו זה פלא יצא טעים מאוד.
מצרכים
דגים מה שהיה לי בבית דג נסיכת הנילוס פרוס
1/2 צרור פטרוזיליה במקור כוסברה
2 שיני שום במקור ראש שום
כף גדולה אריסה
1 כף פפריקה מתוקה, כפית מרק עוף
3 פרוסות לימון חמוץ משומר
1 פלפל אדום מתוק
2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים ??(יש לי תמיד במקפיא)
6 תפוחי אדמה חצאים
2 גזרים
1/2 כוס שמן זית
מים לפי גודל הסיר
אופן ההכנה
להכין רוטב מחצי כוס שמן+כף אריסה+כף פפריקה+מלח+פלפל שחור+כפית מרק עוף לערבב היטב
בסיר רחב להניח את תפוחי האדמה
מעל את גרגרי החומוס והפלפל האדום
ועליהם את פרוסות הדג, מעל הדג למזוג את הרוטב
על כל חתיכת דג
למזוג מים בצד מסביב לסיר
עד לגובה כחצי כיסוי הדגים,
מעל הדגים להניח את הפטרוזיליה ושני שיני שום
לבשל עם מכסה עד לרתיחה להוריד לאש נמוכה כחצי שעה
להוריד את המכסה לטעום לשפר טעמים
ולבשל עוד כרבע שעה, לאחר ההתקררות הרוטב מסמיך,
הרבה דיבורים אך קל מאוד להכנה.
כל יום שישי הכינה חרימה , התלהבתי קיבלתי את המתכון
הכנתי עם פרוסות של לוקוס, ברגע שהוספתי את הכוסברה
לא יכולתי לסבול את הריח ו הטעם ומיד התבשיל הלך לכלב שלנו,
הכלב שלנו היה רגיל לאכול חרימה כל יום ראשון,
שיזל היתה נותנת לכלב שלנו כל מה שנשאר משבת.
מאז עברו 30 שנה התבגרתי והבנתי שאפשר תמיד להחליף
כוסברה בפטרוזיליה, בזמן האחרון קראתי פה בבלוגיה
על כל אחד והחרימה שלה, החלטתי לנסות שוב את המתכון
וראו זה פלא יצא טעים מאוד.
מצרכים
דגים מה שהיה לי בבית דג נסיכת הנילוס פרוס
1/2 צרור פטרוזיליה במקור כוסברה
2 שיני שום במקור ראש שום
כף גדולה אריסה
1 כף פפריקה מתוקה, כפית מרק עוף
3 פרוסות לימון חמוץ משומר
1 פלפל אדום מתוק
2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים ??(יש לי תמיד במקפיא)
6 תפוחי אדמה חצאים
2 גזרים
1/2 כוס שמן זית
מים לפי גודל הסיר
אופן ההכנה
להכין רוטב מחצי כוס שמן+כף אריסה+כף פפריקה+מלח+פלפל שחור+כפית מרק עוף לערבב היטב
בסיר רחב להניח את תפוחי האדמה
מעל את גרגרי החומוס והפלפל האדום
ועליהם את פרוסות הדג, מעל הדג למזוג את הרוטב
על כל חתיכת דג
למזוג מים בצד מסביב לסיר
עד לגובה כחצי כיסוי הדגים,
מעל הדגים להניח את הפטרוזיליה ושני שיני שום
לבשל עם מכסה עד לרתיחה להוריד לאש נמוכה כחצי שעה
להוריד את המכסה לטעום לשפר טעמים
ולבשל עוד כרבע שעה, לאחר ההתקררות הרוטב מסמיך,
הרבה דיבורים אך קל מאוד להכנה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה