יום ראשון, 19 ביוני 2011

מאפינס קקאו ללא ביצים בקלי קלות




מהבלוג של בצק עלים עם מעט שינויים

לבלילת השוקולד:



1 וחצי כוסות קמח

1 כוס סוכר חום,

רבע כוס קקאו

1 כפית סודה לשתייה

רבע כפית מלח

שליש כוס שמן

1 כף חומץ

1 כף תמצית רום

1 ושלושת-רבעי כוס מים רותחים

למלית

1שמנת חמוצה הספיקה לכמות כפולה

רבע כוס סוכר

כף גדושה של קמח

חצי כפית תמצית וניל

לערבב את כל חומרי המלית

אופן ההכנה

לערבב את כל החומרים היבשים

לערבב את כל החומרים הרטובים

להוסיף אותם ליבשים ולערבב הוספתי עוד חצי כוס מים רותחים כדי שהתערובת תהייה נוזלית.

לצקת בעטרות נייר רבע כוס להוסיף למעלה בכפית את המלית

את העטרות הנחתי בתבניות מאפינס

לחמם מראש את התנור ל180 מעלות במשך 20 דקות,לבדוק עם שיפוד

הוא לא יוצא יבש לגמרי. המאפינס טעים והעטרת יוצאת בקלות,רק אחרי 8 שעות במקרר

זהירות לא לאפות יותר מידי.מרקם העוגיה מזכיר עוגה חמה.

הכנתי כאן כמות כפולה. 18 מאפינס.

אין תגובות: