יום ראשון, 19 ביוני 2011

סיני מוקפץ בקלי קלות















את המתכון הזה למדתי בחתונה של אייל טורס היום הוא שף

היו כל מיני פינות בישול ,המנה הזו היתה טעימה במיוחד , נצמדתי לעמדה

ומאז מככב במטבחי,

מצרכים ל4 מנות לאנשים רעבים



1 כרוב בינוני

חצי חבילה בצל ירוק

4 גזרים

2 חזות עוף חתוכים לריבועים

1 קופסה פטריות טריות

כף סוכר חום

4 כפות שמן

1/2 כוס רוטב סויה בסגנון סיני

1/2 חבילה איטריות אורז דקיקות

(במקור יש גם חצי חבילה נבטים, אך הפעם לא השגתי)

אופן ההכנה



1 מחבת ווק גדול (אפשר גם בסיר גדול)



הכנות מראש

לטגן את קוביות העוף ב2 כפות שמן להוציא מהוואק

לקצוץ במעבד מזון את הבצל ירוק ,להוציא מהמעבד מזון

לקצוץ את הכרוב והגזר להשאיר מכוסה במעבד מזון

חצי שעה לפני הארוחה

לטגן את הבצל ירוק ב2 כפות שמן וכפית סוכר חום

להוסיף את הירקות הקצוצים ואת הפטריות חתוכות

הווק מתמלא לא להבהל, לכסות במכסה , הנפח יורד

להוסיף חצי כוס רוטב סויה בסגנון סיני, ומעט מלח,לכסות במכסה

מספר דקות , מצטבר רוטב תחתית, להוסיף את איטריות האורז

ולערבב היטב עם הירקות, לכסות במכסה עד שהאיטריות רכות

להוסיף את הבשר לערבב עוד מספר דקות.

לא הספקתי לצלם הרבה כי הכל חוסל





אין תגובות: