לתבנית בגודל 28על 24
חומרים
3 חצילים גדולים
מלח פלפל סוכר
שמן למריחה על החצילים
למלית
1/2 ק"ג בשר טחון
1 בצל גדול
1 כוס פטרוזיליה
1/2 כוס פרורי לחם
3 עגבניות
לרוטב
כפית מרק עוף
3/4 כוס מים
1/2 כפית סוכר
1 קופסה עגבניות מרוסקות 300 ג"ר של טל
4 עלי בזיליקום טרי
אופן ההכנה
קולפים את החצילים ופורסים אותם לאורך בעובי 1 ס"מ
בוזקים על החצילים מלח פלפל וסוכר
משמנים תבנית אפייה מסדרים את החצילים
משמנים למעלה עם מברשת
מחממים תנור טורבו ל200 מעלות
אופים בשתי תבניות, בתחתית שמים תבנית עם מים.
אופים 20 דקות עד שהחצילים מזהיבים משני הצדדים.
למלית
מאדים במחבת בצל קצוץ,
מוסיפים בשר טחון ועגבניות קצוצות,
לפורר את גושי הבשר במזלג או במעבד
מוסיפים פרורי לחם, מלח, פלפל שחור גרוס,ופטרוזיליה קצוצה.
הרכבה
משמנים תבנית בשמן, מסדרים שכבה חצילים מעליה בשר טחון
ומעליה שכבה נוספת של חצילים.
לרוטב
מערבבים עגבניות מרוסקות +3/4 כוס מים עם כפית מרק עוף +בזיליקום
+2 כפות שמן זית וחצי כפית סוכר, + יוצקים הכל על המוסקה
מכניסים לתנור שחומם מראש של 180 מעלות למשך 50-60 דקות..
המוסקה נחתכת יותר יפה לאחר קירור במקרר.
איך הבן שלי אמר "טעים מאוד אך הרבה עבודה"
כדאי לנצל את העונה כשהחצילים טובים מאוד
איך בוחרים חצילים שיהיו קלים ומבריקים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה