יום ראשון, 18 בינואר 2009

פלפלים ממולאים באורז מלא או רגיל


מצרכים

13 פלפלים ירוקים בינונים


מלית

1 בצל קצוץ

2 כוסות אורז מלא או רגיל

כפית שמיר יבש

1 קופסא קטנה רסק עגבניות

קורט סוכר

חצי לימון

מלח פלפל לבן

2 כוסות מים


לרוטב

1 קופסא קטנה רסק עגבניות

4 כוסות מים

1 כף גדולה פפריקה

1 כפית אורגנו

קורט סוכר

חצי לימון

פלפל לבן מי שאוהב חריף אפשר להוסיף פפריקה חריפה


אופן ההכנה

להסיר את העוקץ של הפלפל בדחיפה קלה פנימה,

להרתיח מים בסיר , ברגע שרתחו המים להכניס את הפלפלים

ל3 דקות לא יותר, פעולה זו מסירה מהפלפלים את המרירות.להוציא את הפלפלים , לקרר.



מלית

לטגן בצל להוסיף את יתר חומרי המילוי לבשל עד שהנוזלים נספגו

לתת לאורז לנוח עד שיתקרר,

למלא את הפלפלים. להניח בסיר רחב


להכין את הרוטב בסיר נפרד עד לרתיחה

להוסיף את הרוטב לסיר הפלפלים.

לבשר על אש נמוכה לפחות שעה.


נשאר גם רוטב בסיר, אפשר לאכול את הפלפלים גם קרים.


הרבה הכנות אך שווה.

אין תגובות: