יום ראשון, 18 בינואר 2009

חבושים אפויים בימבריוס אל אורנו

החומרים

6 חבושים גדולים

חצי סוכר

מים

מיץ לימון

אופן ההכנה

רוחצים את החבושים ומשפשפים במטלית כדי להסיר את המוך.

מבשלים את החבושים בסיר לחץ עם מים לכיסוי

חמש דקות מרגע שהצופציק עולה מקררים

שומרים את הנוזלים

חותכים לשניים, מוציאים את הליבה ואת החרצנים

מחממים תנור ל 170 מעלות צלזיוס

. עורכים בכלי אפייה עם החלק החצוי כלפי מטה

 מוסיפים מי הבישול שיגיעו עד לקצה החבוש

אופים בתנור חם במשך 15דקות

 הופכים את החבושים מוסיפים

קצת מי הבישול ומיץ לימון,

ואופים עד שהחבושים משחימים מאוד ומקרימים.

מקררים ומגישים.

מעדן

יהודי בולגריה מכנים חבושים ליום כיפור ולראש השנה

אין תגובות: