
כלי אפייה: תבנית קטנה
3 כוסות קמח מלא
אגוזים כמה שרוצים
1 כוס שמן
1/2 כוס מים
לסירופ
½ 1 כוסות סוכר
½ 1 כוסות מים
מיץ מ-1 לימון
1 לימון מקולף
בסיר מביאים לרתיחה את המים, החמאה, השמן.
מוסיפים מהר את הקמח והאגוזים. מערבבים
היטב ומורידים מהאש.
יוצקים לתוך כלי האפיה (לא משומן)חותכים מעוינים, ואופים בתנור בחום חם.
לאחר כ-15 דקות מקטינים את החום
ואופים עד שהמאפה מקבל גוון זהוב בהיר. מצננים.
מוציאים את הלימון מן הסירופ ויוצקים בעודו חם, על המאפה הצונן.
או להפך לקרר את השירוב ולצקת על המאפה החם.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה