יום ראשון, 18 בינואר 2009

טישפישטי עוגה בולגרית לחגי תשרי


כלי אפייה: תבנית קטנה

החומרים

3 כוסות קמח מלא

אגוזים כמה שרוצים

50 גרם חמאה

1 כוס שמן

1/2 כוס מים

2 כפיות אבקת אפייה

לסירופ

1 סוכר וניל

½ 1 כוסות סוכר

½ 1 כוסות מים

מיץ מ-1 לימון

1 לימון מקולף

אופן ההכנה

בסיר מביאים לרתיחה את המים, החמאה, השמן.

מוסיפים מהר את הקמח והאגוזים. מערבבים

היטב ומורידים מהאש.

יוצקים לתוך כלי האפיה (לא משומן)חותכים מעוינים, ואופים בתנור בחום חם.

לאחר כ-15 דקות מקטינים את החום

ואופים עד שהמאפה מקבל גוון זהוב בהיר. מצננים.

הכנת הסירופ

מביאים לרתיחה את הסוכר המים והוניל,מוסיפים את מיץ הלימון,והלימון ומבשלים במשך 2-3דקות. מורידים מהאש.

מוציאים את הלימון מן הסירופ ויוצקים בעודו חם, על המאפה הצונן.

או להפך לקרר את השירוב ולצקת על המאפה החם.

אין תגובות: