יום ראשון, 18 בינואר 2009

סלט טבולה



מצרכים:
1 כוס בורגול דק
1 כוס מים קרים
צרור נענע או מנטה
צרור פטרוזיליה
8 גבעולי בצל ירוק או בצל יבש גדול קצוצים דק
צרור ריחן
מיץ מ-3 לימונים
1/4 כוס שמן זית איכותי
10 מלפפונים
קורט מלח

אופן ההכנה:
משרים את הבורגול כ-30 דקות במים +2מיץ משני לימונים עד לספיגתם,
קוצצים את התבלינים היטב, מוסיפים, מתבלים במלח, מוזגים את שמן הזית ועוד לימון

הסלט מוכן לאכילה מיידית ומשביח את טעמו לאחר מס` שעות עד יממה,כך שניתן להכינו מראש.

מזיגת השמן בסיום ההכנה מאפשרת למיצים ולטעמים להיספג בבורגול.
גיוונים אפשריים: פלפל אדום קצוץ,חסה, עלי רוקט גזר מגורד דק,

גבעולי סלרי קצוצים.צרור עירית, עגבניות שרי.

אם מתכננים לשמור לכמה ימים לא ממליצה להשתמש בחסה ועגבניות.





אין תגובות: